kinderen, Opvoeden

Vakantie = rust ?!

Vakantie doet denken aan rust en ontspanning. Schoolvakanties bieden dat voor sommige ouders, terwijl ze bij andere ouders eerder stress en spanning oproepen.

Sommige mensen zijn de examens en alles wat daar rond hangt zo beu en kijken uit naar twee weken rust en ontspanning. “Ook al werk ik in de vakantie, er moet in de vakantie zo veel minder. De kinderen hebben geen huiswerk, er zijn geen hobby’s waar je naar toe moet snellen. We zijn meer samen thuis zijn en die momenten zijn veel fijner en gezelliger. Hadden de kinderen maar altijd vakantie!”

Als je kinderen minder moeten, word je zelf rustiger. Het omgekeerde geldt ook. Als jij zelf rustig blijft, breng je die rust over op je kinderen. Dit valt heel erg op bij baby’s maar ook veel grotere kinderen en tieners pikken de drukte in hun omgeving op.

Wil je de rust van de vakanties langer laten doorwerken? Kom langs en we bekijken samen waar jij in jouw hectische leven rustmomenten kan vinden.

Toch kijken veel mensen ook op tegen een vakantie. “Een weekje dat gaat nog, maar twee weken is meer dan genoeg en binnenkort is er weer die ellendige zomervakantie”. Er is meer tijd samen, maar dit betekent ook meer tijd voor discussie over wat je dan doet met die tijd. Heel wat discussies gaan over gamen en computertijd. Wat mag wel/niet en hoe lang? De structuur valt weg, vaste regels zoals ‘eerst je huiswerk maken!’ hebben minder nut. Veel rust en gezelligheid blijft er niet over als je van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat aan het ruziën bent. Niet alleen met je kinderen maar misschien ook met je partner.

Wat kan je loslaten en wanneer moet je voet bij stuk houden? Ik kijk samen met jou hoe je een evenwicht vindt dat werkt voor jou en jullie gezin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s